Montarea unui sistem de alarma wireless este facila, necesita cunostinte minime in domeniul electronic si timp intre 30 de minute si maxim 1 ora. Site-ul nostru va pune la dispozitie manuale complete de utilizare in limba engleza si limba romana a tuturor sistemelor de alarma cu fir sau fara fir prezente pe site.

 

Cel mai frecvent un sistem de alarma casa / birou antiefractie este alcatuit din: Unitate Centrala Alarma, Tastatura, Telecomenzi, Detectori de Miscare / Prezenta, Senzori / Contacte Magnetice usa/ geam, Bariere in Infrarosu, Detectori de shock / geam spart / vibratii, detectori de impact, detectori de fum, detectori de gaz, sirene de interior sau exterior cu fir sau fara fir, acumulatori integrati sau externi, echipamente transmisie radio, amplificatoare de semnal radio, condensatori control electrocasnice, etc. 


Sfaturi de instalare

Unitatea de alarma se pozitioneaza de regula intr-un spatiu usor accesibil si care sa permita vizualizarea ledurilor de pe panoul central (Stare Armata / Dezarmata / Stand By / Alarmare Inteligenta).  Este de evitata expunerea la umezeala sau conditii extreme, de exemplu foarte frig iarna sau foarte cald vara. Nu trebuie sa ploua in centrala sau peretele sa faca condens si sa genereze vreun scurtcircuit. 

 

Detectorii de miscare (PIR) se monteaza pe pereti la o inaltime intre 2 si 2,4 metri. Ei au un unghi de deschidere de 90-120 grade si in functie de model, detecteaza miscarea pana la o distanta intre 10-20 metri. Se pozitioneaza de asa maniera incat sa capteze orice miscare in zona geamurilor, usilor sau altor cai de acces. In general, este suficient un astfel de detector montat intr-un colt al camerei pentru a acoperi o suprafata de ~ 20 metrii patrati.  Unii dintre acesti senzori PIR au activa functia PET, accesul in zona antiefractie a animalelor cu o greutatea situataintre 10-45 kg fara sa declanseze alarma. Sistemele de alarma cu detector pasiv cu infrarosu (PIR) sunt printre cele mai raspandite sisteme antiefractie. Sunt sisteme des intalnite in protejarea locuintelor si a sediilor de firma, deoarece sunt accesibile si fiabile in timp. Aceste detectoare sunt capabile sa detecteze prezenta unui obiect care emite infrarosii prin "invatarea" temperaturii ambiente a locatiei monitorizate, si apoi prin detectarea oricarei schimbari de temperatura datorata prezentei unui obiect. Folosind principiul diferentierii, adica o verificare a prezentei sau a non-prezentei, detectoarele pasive cu infrarosu, verifica daca exista caz de intruziune in zona monitorizata. Intre zonele de acoperire exista spatii in care sensibilitatea senzorului este nula (zone moarte), care sunt folosite pentru comparare.

suspir lateralpir


Contactii/Senzorii magnetici sunt folositi pentru detectarea starii inchis-deschis usilor si a geamurilor. Se vor monta in partea de sus a usilor si geamurilor. Pe toc se va monta partea fixa a contactului magnetic iar pe usa se va monta partea mobila (magnetul). 

 

Detectorii de fum /gaz se monteaza in camerele cu risc de incendiu respectiv scapari de gaz (bucatarii, camere centrala, soba, etc). 

 

Sirena de exterior se va monta pe peretele exterior al casei dinspre strada principala. Un zgomot foarte puternic de peste 120 Db va chema in ajutor vecinii in caz de efractie si va crea panica printre infractori. De preferat este sa fie montata intr-un loc ferit de intemperii si protejata de alti factori externi nedoriti.

 

Sirenele de interior se vor monta oriunde in casa, avand rolul de panicare al hotului. Sistemele noastre de alarma permit inrolarea mutipla de sirene de exterior, interior cu fir si fara fir.

 

Telefoane: 0760846754; 0723448645
Fax:         0351712621


Email 1: office@alarme4u.shopmania.biz


Email 2: alarme4u@yahoo.ro


Email 3: alarme4u@gmail.com


Email Service: servicealarme4u@gmail.com


Email Reclamatii: reclamatii4u@gmail.


Program de lucru


Luni-Vineri: 09.00-20.00

Sambata/Duminca:   Inchis


Activitate Site / Email


Non-Stop Site On-Line 24 H


Timpul mediu de raspuns la email: 1-2 zile